Agroturystyka KRYST-TAD Krystyna Czajkowska
Gutkowo 9, 11-041 Olsztyn
e-mail: krysttad2@wp.pl
www: kryst-tad.pl
Galeria zdjęć
Opis imprezy
Naszą specjalnością jest organizowanie przyjęć weselnych, komunijnych, imieninowych, studniówek, połowinek, osiemnastek, spotkań i konferencji oraz innych imprez rodzinnych i firmowych.
Agroturystyka "Kryst-Tad" położona w pięknym zacisznym miejscu Olsztyna, otoczona lasem w pobliżu trzech czystych jezior.
Do dyspozycji gości posiadamy dwie sale: nowoczesną klimatyzowaną salę do ok 130 osób oraz mniejszą salę kominkową do ok 35osób,
11 pokoi gościnnych dwu- i trzyosobowych ( w tym pokój małżeński, trzy pokoje dwuosobowe, pozostałe 7 to pokoje trzyosobowe) wyposażone w łazienkę, tv,wi-fi.
Cena zorganizowania wesela bądź innej imprezy ustalana jest indywidualnie od potrzeb klienta w zależności od menu.
Ceny te kształtują się od 120-160zł od osoby na wesele, poprawiny w cenie 40-50zł od osoby.
Potrawy z własnej kuchni specjalizującej się w Kuchni Staropolskiej. Możemy spełnić dodatkowe życzenia, np. orkiestra, wodzirej, nagłośnienie sali itd
PRZYKŁADOWE MENU:
Na powitanie
Chleb wiejski
Kieliszki wina musującego
Danie główne
Zupa (proszę o wybór jednej pozycji)
Rosół wiejski z zieloną pietruszką i makaronem
Aromatyczna zupa/ krem grzybowa z groszkiem ptysiowym
Danie główne na półmiskach
(Możliwość wyboru mięs)
Chrupiący kotlet ułański z faszerowany pieczarkami z cebulką i śmietaną lub kurkami w sezonie, kotlet drobiowy w aromatycznej panierce z brzoskwinią, karminadle, karkówka w sosie grzybowym
Chrupiący kotlet schabowy, de volaille, karminadle, wołowe zrazy w sosie własnym
Dodatki (Możliwość wyboru)
Ziemniaki z wody
Purre
Frytki, ziemniaki pieczone
Bukiet surówek, trzy rodzaje
Drugie danie gorące
Pieczone udka kurczaka w słoneczniku i dyni, zapiekane ziemniaki podane z bukietem warzyw (brokuł, kalafior, marchewka, kukurydza)
Trzecie danie gorące
(Możliwość wyboru)
Flaki wołowe
Zupa gulaszowa wołowa
Żurek z białą kiełbasą
Czwarte danie gorące podane po oczepinach
(Możliwość wyboru)
Staropolski bigos z kiełbasą i szaszłyki drobiowe na płonąco
Pieczona indyczka na płonąco z kaszą lub ryżem z sosem pieczarkowym
Piąte danie gorące
Barszcz z pasztecikami
Przekąski zimne
Półmiski wędlin pieczonych, wędzonych własnej produkcji
Pasztet domowy
Schab nadziewany śliwką lub morelą w galarecie
Galantynki drobiowe
Ryba po grecku
Śledź w oleju z cebulką
Jajka w majonezie z kawiorem, łososiem i szparagi w szynce
Pomidory z mozzarellą i sosem vinaigrette
Pomidory z gotowanymi brokułami i kalafiorem i jajkiem w sosie jogurtowo-czosnkowym
Warzywa konserwowe: ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pieczarki marynowane, patisony
Sałatki
(Do wyboru trzy sałatki)
Tradycyjna warzywna
Sałatka grecka z sosem vinaigrette z serem fetą i oliwkami
Selerowa z szynką i ananasem
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Makaronowa z papryką, serem i kukurydzą
Jajeczna ze szczypiorkiem i groszkiem
Na słodko
(Do wyboru trzy sałatki)
Ciasta własnych wypieków (sernik, karpatka, iramisu, szarlotka, sernik na zimno, piernik, rolada , makowiec, jogurtowe, itd.)
Owoce
Napoje (bez limitu)
Kawa, herbata
Soki owocowe, woda niegazowana mineralna z cytryną i miętą
Stół wiejski:
Wędliny i mięsa wędzone, własnego wyrobu
Smalec
Ogórki kiszone
Chleb wiejski
Pytania i rezerwacje pod nr telefonu 607 623 865
www.kryst-tad.pl
Zarejestruj się w Katalogu Firm
i wybierz ofertę dla siebie.
Skorzystaj z formularza
lub zadzwoń do nas
pod numer 89 539-74-34
lub 89 539-76-92
copyright © 2001-2024 Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Edytor sp. z o.o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5
NIP 729-198-10-28, Sąd Rejonowy w Olsztynie, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000009446, kapitał zakładowy 8 301 000 złotych.
Serwis jest częścią Katalogu Firm - katalog.wm.pl